SafeFast Elite klasa II,B2

SafeFast Elite klasa II,B2

Sigurnosni ormari SafeFAST Elite klase II B2 spadaju u najnoviju generaciju laminarnih sustava protoka zraka proizvedenih u Fasteru, u kojima izbor materijala najviše kvalitete jamči sukladnost s najstrožim sigurnosnim standardima.

SafeFAST Elite klase II B2 su mikrobiološki sigurnosni kabineti sa 100% ispuštenog zraka prema NSF / ANSI 49; one su dizajnirane da osiguraju zaštitu operatera, proizvoda i okoliša i da se bez ventilacije odvode izvan zgrade.

Ergonomski dizajn: koso nagibno (7 °) prednje sigurnosno staklo pruža optimalnu vidljivost svih objekata smještenih u unutarnjem radnom prostoru. Krilo je električno upravljano. Pritiskanjem odgovarajućih tipki potpuno će se otvoriti ili potpuno zatvoriti sigurnosno staklo. Standardno otvaranje visine sigurnosno staklo tijekom rada postavljeno je na 200 mm. Alternativne postavke visine krila (250-160 mm) u tvornici moguće su na zahtjev. Cijela prednja strana sigurnosnog kabineta - koja uključuje mehanizam dizanja sigurnosnog stakla također se može otvoriti prema gore dok je pričvršćena na vrhu  kako bi se omogućio jednostavan pristup za potpuno i učinkovito čišćenje i dekontaminaciju.

Stvarni laminarni zračni stup: prednje sigurnosno staklo nagnuto 7 °, kao i stražnja strana kako bi se prenio ujednačen protok zraka. Kao posljedica toga, prednji i stražnji paneli su paralelni jedan s drugim i postoji stvarna prisutnost "Laminar AirFlow" na cijelom radnom području.

Inovativni sustav ispušnih H 14 HEPA / ULPA filtara smješten ispod radne površine s povećanim prostorom za koljena  (> 480 mm). Filtri su zamišljeni s prikladnom veličinom za odlaganje u standardnu ​​posudu za otpatke od 60 litara. Sustav Bag-Out: Sigurna i jednostavna zamjena H14 HEPA / ULPA filtra ispod radne površine za servisne tehničare i zaštitu okoliša.

ECS® Eco Controlling sustav: Novi ECS® mikroprocesor koristi najnovije inovativne metode integriranog upravljanja svim glavnim funkcijama ventilacije i filtracije

- samoregulirajući sve glavne filtracijske i ventilacijske komponente sustava

- kompenzirajući pad pritisaka i ponovno uspostavljanje ravnoteže snage. Kombinirajući upotrebu ventilatora izmjenične struje i certificiranih niskotlačnih filtara, novi ECS® sustav kontrole optimizira potrošnju energije, smanjujući emisije CO2 u okoliš.

Anti-bakterijsko premazivanje: ekskluzivno Dupont ™ ALESTA® anti-bakterijsko “Ag + kationsko rješenje”, sposobno spriječiti mikrobiološku kontaminaciju površina čime se sprječava dugoročni rast površine.
Napuhavajuće brtvljenje također je dostupno kao opcija za učinkovito brtvljenje unutarnjeg radnog prostora komore u svrhu fumigacije / sterilizacije i kada je potrebno nepropusno za plin.

Nema potrebe za daljinskim ventilatorom: Za razliku od većine drugih B2 komora, SafeFAST Elite Total Exhaust opremljeni su glavnim ventilatorom motora i ugrađenim dodatnim ventilatorom, čime se izbjegavaju beskorisni troškovi i održavanje daljinskog ventilatora. Kabinet se može lako spojiti na sustav cijevi pomoću priključka na vrhu komore.

Tihi rad: TNT plenum, strukture elektromotora ventilatora na svojim antivibracijskim nosačima i sam softver dizajniran da pruži optimalne karakteristike upravljanja zrakom jamče tihi rad ovog tihog sigurnosnog kabineta, a razine buke su  ispod navedenih u važećem europskom standardu za mikrobiološke sigurnosne ormare.

Zaštitna rešetka: Zaštitna rešetka izrađena od nehrđajućeg čelika AISI 304L nalazi se unutar dijela iza stražnje ploče (gdje struji zrak), kako bi se izbjeglo usisavanje materijala  korištenog tijekom čišćenja u ventilatoru koji bi uzrokovali kvar ventilatora  i druge štete.

Visoka razina rasvjete: Sigurnosna stakla na bočnim prozorima s idealnim položajem i dimenzijama svjetlosnog sustava osiguravaju najvišu razinu osvjetljenja radnog područja.

Jednostavno rukovanje i održavanje: Kabinet može prolaziti kroz standardne otvore na vratima širine 800 mm. Zapravo, ukupna dubina kućišta može se smanjiti na cca. 777 mm uklanjanjem stražnje ploče. Sve servisne radnje dostupne su s prednje strane kućišta.

Automatski sigurnosni servisni priključci za plin i vakuum po jedan (za veličine 209 i 212) ili dva (za dimenzije 215 i 218) električne utičnice ugrađeni su kao standard u svakom modelu.

proizvod kataloški br. širina cm tlak broj ventilatora
SafeFAST Elite 209 Class II B2 F000196A0000 90 negativan 2
SafeFAST Elite 212 Class II B2 F000197A0000 120 negativan 2
SafeFAST Elite 215 Class II B2 F000198A0000 150 negativan 2
SafeFAST Elite 218 Class II B2 F000199A0000 180 negativan 2
Posted in Faster, Laminarne komore.