SmartFast

SmartFast

SmartFAST je novi koncept kompaktnog ISO 3 vertikalnog laminarnog kabineta koji jamči izvrsnu dekontaminiranu radnu površinu i uvjete bez čestica, posebno dizajnirane za molekularnu biologiju.

Komora jamči  izvrsne faktore zaštite proizvoda nudeći radno područje bez čestica koje su pod tlakom zahvaljujući filtru H 14 HEPA / ULPA s učinkovitosti većom od 99,995% MPPS (H14 - EN: 1822).

 

proizvod kataloški br. širina cm tlak br. ventilatora
SmartFAST F00012100000 80 pozitivan 1

Iako je SmartFAST primarno zamišljen kao laminarni kabinet s pozitivnim tlakom, opremljen je posebnim poklopcem na vrhu koji omogućuje prelazak s pozitivnog na negativni tlak. Stoga postoje dvije mogućnosti rada:

Pozitivni tlak (glavni radni princip): Okolišni zrak se izvlači s vrha kućišta, a zatim povlači prema dolje i filtrira pomoću H14 HEPA / ULPA filtra u radno područje u pozitivnom tlaku stvarajući vertikalni laminarno strujanje zraka.

Negativni tlak (alternativni princip rada): Uvučen je zrak iz okoline kroz utore na postolju od nehrđajućeg čelika na prednjem otvoru, a zatim prolazi ispod radne površine, odakle se izvlači i kanalizira nakon filtriranja kroz H14 HEPA / ULPA filtar. Laminarno strujanje zraka (oko 90%) u kabinetu  i ispuš (oko 10%) s gornje strane kabineta u prostoriju.

Za izamjenu dvaju operativnih sustava dovoljno je promijeniti položaj ploče za zatvaranje na vrhu kućišta

Posted in Faster, Laminarne komore.